Nieuwe Single : Bente & Maan – ‘Nee Is Nee’

Onlangs heeft Maan samen met Bente Fokkens het nummer ‘Nee is nee’ uitgebracht. Met het nummer willen ze vrouwen aansporen om ‘nee’ te zeggen. De zangeressen hebben zelf ook vaak te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag.

‘Helemaal blauw’

,,Als ik optreed, vind ik het heel leuk om het publiek in te springen en met mensen te zingen”, vertelde Maan bij ‘Beau’. ,,Dan voel ik ook handen op plekken waar ze absoluut niet thuishoren.” De zangeres past zelfs haar kledingkeuze erop aan: ,,Het is niet voor niets dat ik bijna geen rokjes meer draag op het podium, maar heel vaak broeken.”

In de club voelde Maan ook wel eens een ongewenste hand op haar billen. Ook Bente, onder andere bekend van de films ‘Misfit’, heeft hier mee te maken gehad: ,,Ik zei ‘nee’ en toen heeft hij mij in mijn borst geknepen. Daar heb ik wekenlang last van gehad, omdat het helemaal blauw was.”

‘Nee is nee’

Met hun nummer ‘Nee is nee’ willen Maan en Bente aandacht vragen voor grensoverschrijdend gedrag. Ze zeggen beiden dat ze het ‘belachelijk’ vinden dat vrouwen hun kledingkeuze moeten aanpassen vanwege ongewenst aanraken of naroepen. Wat je ook aantrekt, iemand betasten is áltijd fout volgens de zangeressen.

Wanneer presentator Beau van Erven Dorens vraagt of de twee nog een boodschap hebben, zegt Maan dat vrouwen goed moeten weten waar de grens voor jezelf ligt. ,,Dat je weet dat het niet oké is als iemand ongewenst aan je lichaam zit, dat je daar wat van mag zeggen. En als iemand ‘nee’ zegt, iemand ook naar die ‘nee’ gaat luisteren”, aldus Maan.

Meer berichten…

Nieuwe Single: Gio van Veen – Ik Zal Je Belonen

Nieuwe Single: Gio van Veen – Ik Zal Je Belonen

Hij is pas 22 jaar maar toch timmert Gio van Veen al een aantal jaren aan de weg voor een succesvolle carrière. Samen met producer Manfred Jongenelis en het label Smaragd Music heeft de zanger hiermee een goede combinatie gevonden om met eigen repertoire en sound...

Nieuwe Single: Soraya – Jij Laat Me Lachen

Nieuwe Single: Soraya – Jij Laat Me Lachen

Wat kan de klank van de pure Hollandse volksmuziek toch heerlijk zijn, mits…… Puur, oprecht met warme muzikaliteit omringd en vertolkt wordt door een stem waarbij je ieder woord gelooft en je raakt. Het is helaas een bijna uitstervend muzikaal ras in onze Vaderlandse...

Nieuwe Single: Jessica Malfait – Waarom Ben Ik Niet Gebleven

Nieuwe Single: Jessica Malfait – Waarom Ben Ik Niet Gebleven

Hoogte en dieptepunten. Vreugde en verdriet wisselen elkaar af, ook in het leven van de Bredase zangeres Jessica Malfait. Ditmaal geen vrolijk feestnummer zoals we van haar gewend zijn, maar een emotioneel lied dat bij je binnenkomt en direct zal raken. Jarenlang lag...

Nieuwe Single: Marlane – Vlieg Met Mij Mee Vannacht

Nieuwe Single: Marlane – Vlieg Met Mij Mee Vannacht

Marlane wordt door het Nederlands publiek inmiddels niet alleen graag op het podium bewonderd maar ook als graag geziene gast gezien bij de reality soap ‘De Bevers’. Met Kees als manager en NRGY Music als platenmaatschappij is Marlane al een aantal jaren hard op weg...

Nieuwe Single: Jessy Arjaans – Ik Ben Geen Mata Hari

Nieuwe Single: Jessy Arjaans – Ik Ben Geen Mata Hari

Jessy Arjaans blaast oude hit nieuw leven in. Zoals we veel om ons heen zien, worden steeds meer oude liedjes in een nieuw jasje gegoten. Dit omdat de jongere luisteraar de liedjes niet kennen, maar toch opnieuw op gaan pakken. Jessy Arjaans is niet meer weg te denken...