DAB+

Om digitale DAB+ uitzendingen te kunnen ontvangen is er een speciale DAB+ radio nodig. Tegenwoordig beschikken bijna alle nieuwe auto’s over een DAB+ radio, en zijn er losse radio’s te koop in alle reguliere elektronica winkels. DAB+ is gemakkelijk af te stemmen. Bij gebruik voer je een automatische scan uit waarna je de radiozenders op naam of kanaal kunt vinden. Wij zijn in heel Brabant en Limburg te vinden op kanaal 7 C. Stem je DAB+ radio af op Radio JND en geniet van een kraakheldere muziekkwaliteit.

Wat is DAB+?
DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting, de digitale opvolger van de ether, FM/AM. Doordat DAB+ digitaal uitzendt kun je geheel ruis- en storingsvrij luisteren naar een hoge geluidskwaliteit (vergelijkbaar met die van een cd). DAB+ is niet afhankelijk van een frequentie waardoor veel meer zenders gelijktijdig kunnen uitzenden. Een ander voordeel van DAB+ is dat er extra informatie als sportuitslagen en de weersverwachtingen kunnen worden weergegeven.

Geen ontvangst?
Door werkzaamheden aan het netwerk zou het kunnen zijn dat je ons niet meer ontvangt. Dit is op te lossen door je radio opnieuw naar zenders te laten scannen. Na de scan zijn we weer luid en duidelijk in digitale kwaliteit te beluisteren!