Mike Kanders – Ik Pluk Een Ster

Heel toevallig hoorde Mike Kanders op de radio het lied ‘Ik Pluk Een Ster’ van Frans Bauer. Omdat dit in 1999 door Emile Hartkamp en Marty Schreijenberg geproduceerde nummer nog door niemand gecoverd bleek te zijn vroeg hij z’n vaste producer Manfred Jongenelis om hier mee aan de slag te gaan. Mike gaf aan dat hij het tempo graag een stukje sneller wilde hebben. Daarnaast moest er een speciale rol voor de accordeon worden weggelegd. Hij werd op z’n wenken bediend.
Mike: ‘Nadat ik de originele versie van Frans had gehoord zocht ik meteen op internet naar de bijbehorende videoclip. Er bleek alleen een live versie te bestaan die tijdens één van zijn concerten in Ahoy was opgenomen. Ik heb iets met de heerlijke klanken van de accordeon. Het volkse genre is echt mijn dingetje. Ondertussen heb ik 12 singles uitgebracht waarvan de laatste 5 bij platenlabel Smaragd Music. Tot nu toe heb ik het meeste succes gehad met ‘Ik wil bij je zijn’. Deze bewerking van ‘Jerusalema’ heeft mij echt wel op de kaart gezet.

Dit wil je misschien ook lezen…

Deze week nieuw binnen in de JN30

Deze week nieuw binnen in de JN30

Iedere vrijdagmiddag van 15.00 tot 18:00 uur presenteert Koen jou dé hits van dit moment in de 𝐉𝐍𝟑𝟎.  𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗯𝗶𝗻𝗻𝗲𝗻𝗸𝗼𝗺𝗲𝗿𝘀 Week 21,  Ancora - Speel Nog Een Keertje (Pianoman) //Nelis Leeman & Ferry de Lits - Op Een Dag (Gaan We Allemaal Naar De Hemel) //Mike...

Turbo-Team – TURBO

Turbo-Team – TURBO

Het Turbo-Team, bestaande uit de het duo Koen en Jimmy, staat te popelen om het festivalseizoen van 2024 in te luiden met hun nieuwste single, genaamd "TURBO". De track brengt een frisse dosis energie!  Met "TURBO" slaat het Turbo-Team een brug tussen de nostalgische...

Jan Biggel – Allemaal Naar Rhodos

Jan Biggel – Allemaal Naar Rhodos

Velen hebben al een bestemming voor hun vakantiegeld bedacht maar wellicht kan Jan je overhalen om mee te gaan naar Rhodos. Het nummer past perfect in de sound van Jan Biggel: een aanstekelijk en vrolijk nummer dat blijft hangen. Een heerlijke melodie, beweeg je...

Mart Hoogkamer – Doe Mij ‘N Rondje

Mart Hoogkamer – Doe Mij ‘N Rondje

Fan van Mart Hoogkamer? Dan is er goed nieuws. . . . Eindelijk brengt de goedlachse zanger zijn nieuwe singel uit: ‘Doe Mij ’n Rondje’. Met het liedje wil hij het ultieme vrijdagavondgevoel van de week afsluiten en uitgaan vieren. Mart scoorde eerder successen met ‘Ik...

&